Verzija 20220122.1.1

Verzija 20220122.1.1

  • Trajanje licence
  • PDV napomena za korisnike koji nisu u sustavu PDV-a
  • Bankovni računi
  • HUB ili PDF417 2D barkod
  • Administracijska napomena / opis računa i ponude
  • OIB polje prilikom registracije

Trajanje licence

Do sada ste imali podatak trajanja licence na ponudi odnosno računu te obavijest u vašem email sandučiću. U duhu transparentnosti dodali smo prikaz trajanja licence unutar aplikacije da Vam olakšamo nadzor nad Vašim troškovima poslovanja bez da morate pretraživati email ili nas dodatno kontaktirati u svrhu trajanja licence. Trajanje licence možete pronaći na stranici Podaci o tvrtki unutar aplikacije.

PDV napomena

Izmjena koja utječe na korisnike koji nisu u sustavu PDV-a. Izmjenili smo način kako se napomena upisuje na Vaše račune i ponude. S ovom novom izmjenom možete vidjeti da u sustavu imate kreiranu novu napomenu koja je dodana automatski na Vaše do sada postojeće račune i ponude. Napomenu možete pronaći pod Dokumenti > Napomene unutar aplikacije.

Bankovni računi

Prilikom rada na aplikaciji MaliUred pokazala se potreba da tvrtke mogu dodavati više bankovnih računa koje koriste u svom poslovanju. Iz tog razloga, dodali smo mogućnost dodavanja bankovnih računa koji se sastoje od nužnih informacija: Žiro raćun, SWIFT i IBAN. Dosadašnji podaci bankovnog računa su prilagođeni novom načinu te ne morate ništa uređivati kod već postojećih podataka. Ako trebate dodati još računa otvorite stranicu Podaci o tvrtki unutar aplikacije i između podataka o pravnom obliku i logotipa će te pronaći listu bankovnih računa gdje možete dodavati ili brisati račune.

VAT ID

Nakon ove izmjene Vaš VAT ID neće biti prikazan na računima ukoliko ga ne podesite. Vaš VAT ID možete podesiti na stranici Podaci o tvrtki unutar aplikacije odmah pored polja za OIB. Ukoliko dodate VAT ID i izdajete ponudu odnosno račun inozemnom klijentu VAT ID će se automatski prikazati na dokumentu.

HUB ili PDF417 2D barkod

Živimo u doba mobitela i važno nam je olakšati plaćanje računa svojim klijentima. Zbog toga smo dodali barkod koji olakšava plaćanje računa koje Vi izdajete svojim klijentima jer će od sada moći putem svojih aplikacija mobilnog bankarstva platiti Vaše račune brzinom munje. Naravno dostupno je i na svim Vašim izdanim ponudama iz aplikacije MaliUred.

Administracijska napomena / opis računa i ponude

Kako Vam se posao razvija tako i administrativni posao postaje sve veći. Kada dosegnete određenu razinu izdanih računa i ponuda ubrzo se možete izgubiti u praćenju izvršenih usluga. Uz postojeću karticu kupca gdje možete vidjeti sve izdane račune s podatkom koji račun je plaćen, a koji nije dodali smo novu opciju administrativne napomene ili jednostavnije rečeno opis računa odnosno ponuda gdje možete napisati natuknice koje se neće prikazivati na dokumentima računa/ponude nego će biti vidljiva samo Vama u svrhu lakše administracije. Otišli smo korak dalje i dodali mogućnost pretrage računa i ponuda po napomenama. Jednostavno upišite dio teksta napomene koji želite pretražiti u tražilicu, npr. Na stranici Računi > Veleprodaja u tražilicu upišete pojam i pritisnete dugme “Traži” filtrirat će te tablicu računa i dobiti samo one račune koji imaju upisani pojam u napomeni.

OIB kompanije pri registraciji

Od sada je prilikom registracije za MaliUred potrebno unjeti OIB kompanije. Razlog zašto smo dodali OIB kao obavezni podatak je zbog toga što prilikom registracije korisnici često zaborave popuniti osnovne podatke kompanije prije nego li krenu raditi s aplikacijom. To uzrokuje probleme korisnicima i da olakšamo korisnicima te našoj službi za podršku svi korisnici koji se registriraju moraju upisati OIB. OIB jedan od osnovnih i nužnih podataka svakog poslovnog subjekta.

MaliUred - Online blagajna

Online računi i ponude.

Fiskalizacija i digitalizacija vođenja poslovanja.

095 876 4201

info@maliured.hr

MaliUred

© 2024 MaliUred. Sva prava zadržana. Razvija i održava Idea Verum.