Važne informacije o uvođenju eura

Saznajte važne informacije o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj od 1.1.2023. i kako se prilagoditi promjenama blagajne MaliUred za postojeće korisnike.

Uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj od 1.1.2023. i MaliUred

1. siječnja 2023. Republika Hrvatska postat će 20. država članica Europske unije u kojoj će euro postati službena valuta

MaliUred fiskalna blagajna

Kako to utječe na MaliUred?

Kuna kao valuta više neće biti dostupna, cijene se pretvaraju u euro prema fiksnom tečaju i euro postaje glavna valuta unutar fiskalne blagajne MaliUred.

Nekoliko koraka za lakšu prilagodbu:

  • Pripremite cjenik u euru
  • Postojeće račune prije i u prilagodnom razdoblju arhivirajte
  • Pripremite svoje račune za Vaše knjigovođe/računovođe zbog zaključivanja poslovne godine

Priprema cjenika za euro

Pripremite svoj cjenik unaprijed za službenu valutu euro. Sve cijene se preračunavaju prema određenom fiksnom tečaju 1 euro = 7.53450 kuna.
Pojednostavili smo ovaj korak za Vas dodavanjem cjenika unaprijed koji je trenutno u kunama kao službena valuta, ali i iznos u eurima prema fiksnom tečaju. Svoj cjenik potražite u izborniku programa Proizvodi > Cjenik gdje možete pronaći svoj cjenik prikazan tablično uz mogućnost izvoza u PDF obliku.
U trenutku kada prijeđemo u 2023. godinu automatski ćemo Vaše cijene preračunati u euro prema fisknom tečaju 1 euro = 7.53450 kuna, a Vi u tom trenutku trebate pregledati cjenik i dodatno ga prilagoditi prema svojim potrebama.

Ovdje možete pronaći euro kalkulator za pouzdan preračun cijena.
(poveznica na euro.hr – tečajni kalkulator pri vrhu stranice)

Arhiva računa

Preporučeno je da svi korisnici arhiviraju svoje račune i ponude koje su izdali tijekom 2022. godine unaprijed zbog lakšeg prijelaza na euro i način rada blagajne od 1. siječnja 2023. godine. Kako poslovna 2022. godina završava uz posao zatvaranja poslovne godine imate i teret pripreme za novu poslovnu godinu sa novom službenom valutom moći ćete se više fokusirati na nove izmjene ako ste sigurni da ste 2022. godinu završili u potpunosti i završili sa administracijskim poslovima.

Račune u programu MaliUred možete preuzimati pojedinačno ili u kompletu na Vaše računalo. Također postoji dodatna opcija za one koji žele kopije računa poslati na vlastitu email adresu.

Ukoliko zatrebate pomoć oko pripreme kontaktirajte korisničku podršku i rado ćemo Vam pomoći.

Kada možete očekivati nadogradnju

Planiran datum ažuriranja programa MaliUred je 30.12.2022. u večernjim satima koji će pripremiti program za prelazak na službenu valutu euro.
Kao mjera opreza preporučamo da svoje izdane račune i ponude arhivirate najkasnije do 29.12.2022. na Vaše računalo ili email u slučaju poteškoća prilikom prelaska na euro.

Naš tim će biti dostupan za sva Vaša pitanja i poteškoće kako bi svima olakšali početak nove poslovne godine sa novom valutom.

Vjerujemo da neće biti problema u sustavu obzirom da rješenje testiramo svakodnevno u zadnjih mjesec dana, ali uvijek postoji mogućnost ljudske pogreške koliko god je pokušavamo izbjeći i umanjiti. Zbog toga za svaki slučaj preporučamo da napravite svoju arhivu računa na način da preuzmete račune na Vaša računala ili pošaljete na vlastitu email adresu obzirom da je kraj poslovne godine.

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašoj suradnji i povjerenju.

 – Vaš MaliUred tim

MaliUred - Online blagajna

Online računi i ponude.

Fiskalizacija i digitalizacija vođenja poslovanja.

095 876 4201

info@maliured.hr

© 2024 MaliUred. Sva prava zadržana. Razvija i održava Idea Verum.